Monday, June 29, 2009

Путешествије Прво: од Крагујевца до Бикини Ботомса пт.2

Кретосмо пут Београда, негде око 10:30 пре подне. Ништа страшно, са само 45 минута кашњења, типично за мене. До Београда стигосмо релативно брзо, са спорадичним труцкањима иза којекаквих камиона, и можда два-три јебавања све по списку неуким возачима.

Пристижемо у Бг негде око 11:45, и улећемо у хаос на ауто-путу кроз нашу Главну Кућу. Ту изгубисмо још пар десетина минута и пар метара живаца. Таман изађох са ауто-пута, мало пре Газеле, и улетосмо у још већи хаос. На страну што сам омашио скретање у Краљице Наталије и замало се погубио по Београду, све у свему снашли смо се. Тј да Урке не познаје крај преко пута паркиралишта Зелени Венац, зло би било. Упадосмо на паркинг и ту се потркасмо са једним ликом зарад места за паркирање.

Сместих своје превозно средство, позакључавасмо врата и прозоре и кретосмо ка Калемегдану, где нас је очекивала братија са форума. Мало смо се прошетали од Зеленог Венца до Калиша, али није фрка, таман смо се мало расхладили.





























(фотографисао Александар Царевић )

Када смо се коначно саставили са друштванцетом, кретосмо пут кафане :) Већ је све било организовано у оближњем естаблишменту, познатијем као СУР ''ПАРК'', и морам да искористим прилику да похвалим домаћине из Београда на доброј организацији.

Сместисмо се, и поче прича. Цуг по цуг, пљуга по пљуга, и крете смеј и зезање. Време пролази брзо, а кад си у добром друштву још брже. Наручисмо и неку клопицу, ал' су порције биле, по мојој мери, мале, мора да су им били млади керови.

Полако се ближио крај нашем скупу, а и шеф Сале :) нам рече да имају неку свадбу ваљда, па ни наше инсистирање да смо гости са младине стране није помогло да останемо дуже у кафани. Додуше, можда смо им дојадили са константним наручивањем пива и осталих потрепштина, јебига, прича се, а грло се суши од приче...

Пошто убеђивање није помогло, решисмо да се мало прошетамо, и евентуално цугнемо још коју. Уследи промена локације и стигосмо у паркић пун 'мина', керова и младог света...



























(фотографисао Александар Урошевић)

Уништисмо још пар граната, фирме ''Апатинска Пивара'', модел ''Јелен'', снаге две килотоне.Ја сам ту салву прескочио, ипак сам требао да нас довезем у једном комаду и по могућству целе назад у Крагујевац, а и глава почела да ме боли, као да ''Осми путник'' креће да изађе из ње.

Кад се растависмо од пиве, испоздрављасмо се и кретосмо пут гараже да покупимо ауто. Сва срећа, па је било пар Београђана са нама ( јелте, ипак смо у Београду :) ) па нађосмо ауто некако. Мало је фалило да буде сцена са краја ''Два сата квалитетног програма'' и потуцања по Бегеу са драњем ''Куме, 'де нам је ауутооо?''...

Повезосмо и пар другара донекле и кретосмо пут Крагујевца, назад у свакодневицу...





























(фотографисао Фрешко)

На крају стигосмо без проблема назад, додуше мало уморни и изгужвани, али најважније, са лепим искуством, добрим успоменама, и доста нових пријатеља. Поздрав за све који су присуствовали овом скупу, и хвала још једаред за незабораван и феноменалан дан.

3 comments:

  1. Пре свега да се извинем што нисам на време обесио кључну фотку по доласку у БеГе.

    Детаљ који ти је промакао је да смо пола дана ишли од гараже до победника. К'о да нису могли мало брлиже да га посаде! А после смо опет толико табанали до "Парк"-а (и успут прођосмо двајес СУРова ;) )...

    Ако изузмемо ово поменуто, и оно смарање иза оног шлепера на уласку у БеГе, остатак дана је био феноменалан. Штета што се нисмо убомбили са друштвом, ти због драјвовања а ја због мојих осмих путника (овом приликом се захваљујемо ВојаМ-у који нам је дао по пола кафетина да малко убијемо осме путнике) :D но, кад следећи пут направимо тако нешто на домаћем терену, ће да покажемо како се сарањује Лашко од киле ;)

    ReplyDelete
  2. Вала штета, ал' биће и бољих прилика за приказивање макине, кад победим на релију у Грчкој, сви ће упирати прстом и казивати: ''Е у тој сам се ја макини возио''.. :)

    Да, хвала Војо, што си нас спасо од оне мигрене. Мал' што ми глава није експлодирала.

    А то, замало да се осрамотимо пред домаћинима, ал' надокнадићемо кад буду гостовали код нас :)

    ReplyDelete
  3. Kada ste vec bili u Bg-u i na Zelenom vencu mogli ste da svratite na kafu :)

    ReplyDelete